real estate menu left
real estate menu right

Get Flash to see this player.

Domov O PODJETJU
O podjetju

Začetki družinskega podjetja segajo v leto 1939, ko je mizarski mojster Franc Kovač pričel z obrtjo v Bršljinu pri Novem mestu. Vedno je imel zaposlenih nekaj pomočnikov. Izdelovali so okna, vrata, pohištvo za spalnice in ostale lesene izdelke. Obrt je bila po svojih kvalitetnih izdelkih poznana v Novem mestu in okolici.

Leta 1970 je delavnico prevzel njegov sin Marjan in se že na začetku specializiral za izdelavo notranje opreme. Zaradi tega je bil Marjan Kovač že od začetka korak pred konkurenco. Ostali obrtniki v branži so bili še vedno splošni mizarji. Imel je nove specializirane stroje za izdelavo sodobnega pohištva. Med prvimi obrtniki v Sloveniji je postavil moderno mizarsko proizvodno halo, v katero je proizvodnjo preselil v letu 1990.

Leta 1997 je družinsko obrt prevzel Marjanov sin Miran Kovač. Kmalu je začel z več investicijami in večino stojev zamenjal z novimi. Proizvodnja je dobila nekaj zmogljivejših računalniško vodenih strojev. Pridobil je tudi prva naročila iz tujine. Tako se je Kovačevo pohištvo začelo pojavljati v salonih mega jaht, na več potniških ladjah in na naftnih ploščadih.

V letu 2009 se je v družinsko podjetje vklopil tudi Miranov brat Branko Kovač, dipl. ing. lesarstva. Prevzel je tehnološko pripravo in vodenje proizvodnje.

Z zanesljivim vodenjem družinsko podjetje MIZARSTVO MM KOVAČ D.O.O. uspešno konkurira na trgu.

 

 

 


Mizarstvo MM Kovač d.o.o., Vavpotičeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Slovenija
Tel.: +386 (0)7 393 27 00, Fax: +386 (0)7 393 27 10